Daglig leder Ole Hveem i Akershus Traktor sammen med verksmester Erik Lystad på Jessheim kan glede seg over å være Europas største Valtra-forhandler.

Europas største Valtra-forhandler

Akershus Traktor er Europas største Valtra-forhandler.

Akershus Traktor selger gjennom sine ti avdelinger mer enn 400 nye Valtra-traktorer i året. Det gjør dem til Europas største enkeltstående forhandler. Hemmeligheten er stabil arbeidskraft og et kontinuerlig fokus på god service.

– Jeg mener at service er det aller viktigste. Det hjelper ikke at produktene er bra hvis kundene ikke får hjelp når de trenger det. Vi har vært heldige og har en stabil arbeidsstokk som har gjort Valtra til en livsstil, forklarer daglig leder Ole Hveem i Akershus Traktor.

Siden starten for over 30 år siden har de bygd seg opp til å bli Europas største Valtra forhandler, med ti avdelinger spredd fra Troms i nord til Kragerø i sør. I tillegg har de en rekke kontaktpunkter ute i distriktene. De har et sterkt fokus på å bygge en felles kultur.

– Vi har en flat organisasjon. Det innebærer at hvis vi har et stort kundearrangement kan økonomisjefen steke vafler, og jeg vasker gjerne traktorer. Det handler om å jobbe sammen for å oppnå felles mål, der alle tar i et tak på tvers av organisasjonen.

Hveem mener Valtra har truffet markedet godt med moderne traktorer som passer et bredt kundespekter.
– Valtra er en av de mest solgte traktoren til kommuner og entreprenører i Norge, samtidig som vi er populære hos bønder med mange forskjellige typer produksjon. Årsaken er nok at Valtra har designet en traktor som er god å kjøre både på vei og på jordet.

Valtra ble i fjor kåret til Norges beste merke på service i en undersøkelse utført av Norsk Landbruk. Det er ikke tilfeldig.

– Fortsatt er vi de eneste som tilbyr fem års fabrikkgaranti uten egenandel. Det betyr at vi reklamerer direkte tilbake til fabrikk. Ingen traktorer er så solide at det ikke vil oppstå problemer innimellom, det skjønner kundene. Det viktige for dem er hvor godt vi kan hjelpe dem når noe skjer. Der skal vi være best, understreker Ole Hveem.

 

Tekst og bilde: Lars Ovlien. Valtra Team

Industrivegen 16
2069 Jessheim

Sentralbord: 63 94 85 80
Faks: 63 97 40 12