Pöttinger lanserer bredplast til flere av sine presser.

Fra 2021-sesongen kan du få Pöttinger Impress levert med den nye flerfunksjonsbindingsenheten som kan bruke både nett og bredplast. Fordelene er høyere fôrkvalitet, forbedret overflatebeskyttelse og enkel ballehåndtering. I første omgang gjelder dette kombipressene 125 FC Pro og 155 VC Pro, samt singelpressa 125 F Pro.

Plasten gjør hele forskjellen

En av de mange fordelene med plast- og plastpakking er den tredoble forbedringen av fôrbeskyttelsen på grunn av det økte antallet lag. Dette sikrer at fôret er godt beskyttet når det kastes ut av innpakningen, og senere når det transporteres fra marken. Ballene drar også fordel av ytterligere kompresjon: Diameteren kan reduseres med ca. 3 cm, tilsvarende en oksygenreduksjon på ca. 70 liter. Den økte oksygenbarrieren reduserer risikoen for muggdannelse ved å fremme en rask reduksjon i pH-verdien.

Maksimal fleksibilitet for rundballefôr

Fordi den nye bindingsenheten, som er tilgjengelig som ekstrautstyr, kan brukes til å binde baller med enten et konvensjonelt nett eller med en plastfilm, gir systemet maksimal fleksibilitet under alle driftsforhold. Bare kort tid er nødvendig for å skifte over. Rullen av nett eller plast blir hydraulisk bremset av en strekkrulle. En ekstra halebindingsenhet gjør at plasten kan mates pålitelig inn i ballekammeret.

For å beskytte plasten og for å gjøre det lettere å skifte mellom nett og plast eller omvendt, er en ekstra glidevals installert foran rulleholderen. Rulleholderen er designet for å holde ruller med plast opp til 1420 mm brede med en diameter på opptil 310 mm.

Et kamera er installert som standard for å sikre driftssikkerhet. Dette gjør at sjåføren kan overvåke plasting og pakking på presser med fastkammer og IMPRESS PRO presser med variabel kammer.

Plast- og plastpakking sparer ressurser

Bruk av bare én type materiale for binding og pakking sparer tid når du pakker ut ballene. Det er ikke lenger nødvendig å skille nett og film, noe som gjør gjenvinning av avfall mye enklere og mer miljøvennlig. 

Les også PROFIs test av Pöttinger Impress VC

Industrivegen 16
2069 Jessheim

Finn din avdeling