Valtra N-Serie er nå tilgjengelig med luftfjæret foraksel

Valtra N-Serie er nå tilgjengelig med luftfjæret foraksel

Valtra introduserer nå “AIRES” luftfjæret foraksel som et tilleggsutstyr på N-serien i 2019. Luftfjæring har lenge vært vanlig på flere typer kjøretøy, men blant traktorer har dette vært en unik Valtra-løsning i 20 år.

En luftfjæret foraksel reagerer raskere og gir bedre støtdemping, spesielt under forhold med hurtige akselbevegelser og raske endringer i akselbelastning, som ved bruk av frontlaster. Dette gir overlegent trekkraft og bedre førerkomfort, i forhold til hydro-pneumatiske løsninger.

Aires-fjæring på N-serien er helt identisk med den vel utprøvde og høyt anerkjente konstruksjonen på Valtra T-serie. Systemet tilbyr en separat, selvjusterende luftfjæring med en luftbelg og to robuste støtdempere. Fjæringssystemet bruker trykkluft, noe som sikrer optimal funksjonalitet, også ved lave temperaturer. Traktorens trykkluftanlegg kan i tillegg brukes til andre formål, som trykkluftbremser på tilhenger, rensing av radiatorer eller andre vedlikeholdsoppgaver.Fordelene med luftfjæret foraksel trer tydelig fram etter hvert som traktorens totalvekt øker, som ved bruk av store frontmonterte redskaper og frontlastere. Høyere hastigheter på traktor og bruk av trykkluftbremser på henger, for å imøtekomme strengere krav til sikkerhet (EU Mother Regulation), støtter også denne løsningen. Den nye luftfjæringen vil bli tilgjengelig på alle modeller av N 174 fra våren av. Høsten 2019 kommer N134 og N154 etter.

Dagens andre generasjons hydro-pneumatiske fjæring vil fortsatt være tilgjengelig på de mindre modellene i N-serien.

Industrivegen 16
2069 Jessheim

Tlf: 63 94 85 80
Faks: 63 97 40 12