BRI og Lantmännen satser sammen på Akershus Traktor

BRI og Lantmännen satser sammen på Akershus Traktor

BRI eier fra før av Jæren Traktorsenter, og sammen med Akershus Traktor blir de to virksomhetene en av de større forhandlerne av traktor og landbruksmaskiner i Norge

 

Blir en betydelig aktør innen landbruks- og maskinbransjen i Norge

BR Industrier AS (BRI) og Lantmännen har inngått en intensjonsavtale om samarbeid som innebærer at BRI kjøper halvparten av Akershus Traktor, en av bransjens store forhandlere. I samarbeid med dagens eier, svenske lantbrukskooperationen Lantmännen, vil BRI bidra til å styrke bedriftens posisjon ytterligere når de to aktørene nå innleder et langsiktig samarbeid.

BRI eier fra før av Jæren Traktorsenter, og sammen med Akershus Traktor blir de to virksomhetene en av de større forhandlerne av traktor og landbruksmaskiner i Norge. Endelig avtale vil etter planen tre i kraft i 4. kvartal 2016.

Samtidig styrkes samarbeidet med Eikmaskin, eid av AGCO, en avverdens største produsenter av traktorer og landbruksmaskiner. Eikmaskin er i dag franchisegiver til BRI-eide Eik-sentre, og vil også være leverandør av traktor og tresker til Akershus Traktor.

Jæren Traktorsenter og Akershus Traktor vil i 2017 ha en samlet omsetning på noe over 1 milliard kroner. Virksomhetene vil forhandle merker som Massey Ferguson, Fendt og Valtra. Samlet vil cirka 180 medarbeidere arbeide her, fordelt på 17 lokasjoner rundt om i landet. Jæren Traktorsenter er representert på 7 lokasjoner; Klepp, Varhaug, Lyngdal, Hægeland, Rykene, Furnes og Elverum. Akershus Traktor har 10 avdelinger; Verdal, Fosen, Stjørdal, Klett, Vinstra, Hamar, Hønefoss, Mjøndalen, Troms og Jessheim.

-Traktor- og maskinmarkedet samt landbruket er en del av fundamentet i BRI, hvor Jæren Traktorsenter allerede står sterkt. Sammen med Akershus Traktor vil vi sørge for at bøndene er sikret et topp tilbud gjennom hele verdikjeden - fra salg til reservedeler og service, sier Bjørn Rygg, konsernsjef i BR Industrier.

Fra konsernets side, og som medeiere, har Vidar Haukalid, Ola Frank Wetten og Øystein Røyneberg vært viktige pådrivere for å få til den langsiktige og strategiske posisjoneringen som nå finner sted.

-Å få BRI inn på eiersiden betyr at vår posisjon blir ytterligere styrket. BRI er kjent som en langsiktig aktør i bransjen, med etablering av første traktorverksted på Randaberg i 1985. Det er viktig, sier Ole Hveem, daglig leder i Akershus Traktor.

-Eikmaskin som fra 1. oktober vil være ansvarlig for import og distribusjon av både Fendt, Massey Ferguson og Valtra, ser positivt på at BRI kommer inn på eiersiden til Akershus Traktor. Akershus Traktor vil være en viktig brikke for spesielt Valtra og Fendt treskere i Norge, og det er derfor en styrke å ha BRI som langsiktig eier både i Jæren Traktorsenter og Akershus Traktor. Vi ser frem mot fortsatt godt samarbeid sier Trond Kjempekjenn, Administrerende Direktør i Eikmaskin AS.

Jæren Traktorsenter og Akershus Traktor, som vil drives som 2 separate enheter, vil ha tyngdepunkt både på Jæren i Rogaland, i østlandsområdet og i Trøndelag. I tillegg er Agderfylkene samt Telemark og Vestfold eksempler på viktige områder.

Om BRI:

BR Industrier AS er et industrikonsern med virksomhet innen landbruk, mekanisk industri, oljeservice ogelektro / automasjon. Konsernet vil omsette for 2 mrd NOK i 2016 og sysselsetter ca 1.100 medarbeidere. www.br-industrier.no

Om Lantmännen:

Lantmännen är norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 27 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 37 miljarder SEK. www.lantmannen.se/omlantmannen

Om Eikmaskin:

Eikmaskin er en landsdekkende franchisegiver og har et Valtra forhandlernetverk. MF, Fendt ogValtra har over 40 % av traktor markedet i Norge. Eikmaskin sin omsetning var i 2015 1234Millioner kroner.

 Bilde på forsiden er fra Bondebladet.