Valtra Unlimited leddstyring

Valtra Unlimited leddstyring

Nytt tilleggsutstyr fra Valtra Unlimited: Leddstyring på Direct-modellene i N-serien.

Valtra har tilbudt flere leddstyrte traktormodeller gjennom årene, først og fremst Terra, X-serien, F-serien og XM-serien. Leddstyring leveres igjen som et tilleggsutstyr fra Valtra Unlimited til Direct-modellene i N-serien.

Den siste løsningen kombinerer leddstyring med vanlig forhjulsstyring, noe som gjør New Valtra Unlimited-orangetraktoren ekstremt smidig. Den kan dermed også kjøres sideveis (hundegang) til en viss grad, og dermed eliminere jordpakking og gjøre det mulig å brøyte eller feie langts bygninger, murer, rekkverk osv. på en presis og sikker måte. Kontrollen av leddstyringen og forakselen er automatisert, slik at graden av leddstyring reduseres etter som hastigheten øker. I høye hastigheter styres traktoren med vanlig forhjulsstyring. Traktorføreren kan også justere forholdet mellom leddstyring og forhjulsstyring i forhold til den aktuelle situasjonen.Leddstyring leveres som tilleggsutstyr på N123, N143 og N163 Direct-modellene. N163 Direct-modellene har trinnløs transmisjonen, en godt dimensjonert hydraulikk med 160 l/min, hydraulisk "avstivning" av forakselpendlingen, 171 hestekrefter med power boost og en kjørehastighet på 50 km/t. Traktorene kan utstyres med standard Valtra frontlastere eller heavy- duty frontlaster med massive lastearmer. Med leddstyring er N163 Direct 60 cm lengre og 300 kg tyngre enn standardmodellene. Vektfordelingen er 45% over forakselen og 55% over bakakselen.

Det samme tilbehøret leveres sammen med leddstyring som for andre Valtra-traktorer, bl.a. en drivstofftank i stål for skogbruket og et SVC-førerhus med forbedret sidesyn for arbeidsoppgaver for kommuner og vegvedlikehold.

Leddstyringen har blitt utviklet sammen med Valtra's partnere Afcon Oy og LH Lift Oy.

Tidligere studier har vist at leddstyrte traktorer gjør frontlasteroppgaver 35-40% raskere enn standardtraktorer. Hastigheten er økt både ved forbedret smidighet, og det faktum at traktorens front- og bakpart kan kjøres sideveis, uten å måtte kjøre traktoren fremover og bakover.

Den leddstyrte N163 Direct vil gjennomgå testing vinteren og våren 2014. Serieproduksjon vil bli startet hos Valtra Unlimited Studio i slutten av 2014.

Hentet fra valtra.no

Se video: