Veidekke velger Valtra

Veidekke velger Valtra

Kjempestart på jubileumsåret til Akershus Traktor

Akershus Traktor AS ved selger Ola Vasaasen mottok første uke i januar en bestilling fra Veidekke på 9 stk nye Valtra A104 og en brukt N103. Dette var en kjempe start på jubileumsåret til Akershus Traktor som i år runder 30 år.

 

Veidekke er Skandinavias største entreprenør med en årlig omsetning på 31,6 milliarder og de har ca 8000 medarbeidere. Traktorene de nå kjøper skal gå med asfaltsprøyter. Dette er egenprodusert utstyr hos Veidekke. Limet holder en temperatur på 70 grader og sprøytes ut via dyser. Maskinen blir styrt via GPS i traktoren. Traktoren er en standard traktor med laster. Det er stort sett faste sjåfører på traktorene som har god erfaring og kjenner til kjøretøyet godt. Alle traktoren vil gå i Østlands området.

 

De 3 først traktorene ble overlevert på Hamar torsdag 5/4-18. Tilstede under overleveringen var verksmester Atle Sjøn og Tekniskrådgiver Per Anders Gjørsli fra Veidekke og selger Ola Vasaasen og salgssjef Per Ivar Hveem fra Akershus Traktor AS. Resten av traktorene vil bli levert i ukene fremover.

 Veidekket Valtra N104 9 stk( fra v. Per Ivar Hveem, Atle Sjøn, Per Anders Gjørsli, og Ola Vasaasen)

 

Veidekke har vært kunde hos Akershus Traktor i mange år og kjøpte de første traktorene mens AT holdt til i lokaler mellom Kløfta og Jessheim. I tillegg til Valtra som produkt har god service vært en viktig faktor i valget av traktor. Det å få hjelp når du trenger det teller mye. Veidekke har allerede god erfaring med Valtra som de allerede har i drift og den hjelpen de får hos Akershus Traktor.

 

Akershus Traktor AS er Europas største Valtra forhandler og leverte i 2017 416 nye traktorer. De har 11 avdelinger og 7 underavdelinger og dekker alene mer enn 60% av landbruksmarkedet i Norge. Selskapet er 50% eid av Lantmännen Maskin og 50% av BRI AS. BRI er eid av Bjørn Rygg som startet selskapet i 1985 på Randaberg utenfor Stavanger. Selskapet har siden starten drevet med industriutvikling. Omsetningen i 2017 var på ca 3mrd og et resultat før skatt på 65 mill. selskapet har 1400 ansatte. Budsjettet for 2018 er på 3,5 mrd med et resultat før skatt på 150 mill.

 

Akershus Traktor vil ha en jubileums markering i løpet av høsten.